Doos Pipoli rood

60,00 

Met dank aan Château VINI

Doos van 6 flessen

Categorie:

Beschrijving

Pipoli Aglianico del Vulture DOC 2018 – Vigneti del Vulture

De Pipoli Aglianico del Vulture van Vigneti del Vulture uit het Italiaanse wijnbouwgebied Basilicata is een warme en elegante rode wijn met een pure druivensoort.

Deze wijn presenteert zich in het glas in een intens rode met violette glans. De Pipoli Aglianico del Vulture ontwikkelt zijn complexe en krachtige boeket met aroma’s van kersen, vanille, viooltjes, zoethout en zwarte peper. Deze rode wijn uit Zuid-Italië is warm in de mond en vol van smaak. De rijpe en zoete tannines zorgen voor een lange en balsamico afdronk.

Vinificatie van Pipoli Aglianico uit Vigneti del Vulture

De druiven voor deze pure Aglianico werden met de hand geoogst, geselecteerd en vervolgens voorzichtig geperst en ontsteeld. Voorafgaand aan de fermentatie werden de druiven gedurende 5 dagen gemacereerd bij een temperatuur van 4 graden Celsius en vervolgens gefermenteerd bij 22 tot 24 graden Celsius.

40% van Pipoli Aglianico werd vervolgens 10 maanden gerijpt in gebruikte barrique-vaten, de rest bleef in roestvrijstalen tanks. Voor de laatste verfijning heeft deze wijn nog 3 maanden op fles gerijpt.

Aanbevolen eten voor de Pipoli Aglianico del Vulture

Geniet van deze droge rode wijn uit Italië bij vleesgerechten of belegen kazen.

Onderscheidingen voor de Pipoli Aglianico van Vigneti del Vulture

    • Vinibuoni d’Italia: Golden Star voor 2015
    • AWC Vienna: Gold voor 2015
    • Concours International de Lyon: zilver voor 2015
    • Karaf: brons voor 2015