Historiek

FERRO FIORE – ijzeren bloem –

(IRON MAIDEN) Fan Lies & Meter Bertha (BLOEM).

In 2012 besloot Elisabeth (Lies) deel te nemen aan de 1000 km van Kom op Tegen Kanker. Drie dagen voor haar 64ste verjaardag kreeg meter Bertha immers te horen dat ze leukemie had … Steeds op zoek naar een nieuwe uitdaging en een manier om iets te kunnen doen, schreef ‘metekind’ Lies zich in februari 2012 in om deel te nemen aan de 1000km editie 2012.  Voor meter Bertha, grote fan van het wielrennen en Phillipe Gilbert, de nodige afleiding en extra ruggensteun in haar strijd tegen kanker.

Ferro Fiore groeide met hulp van VELE vrienden, familie en sympathisanten en sponsors. Door deze groepssfeer en vooral door de fonkeling in de ogen van trotse meter Bertha, ging Ferro Fiore ook voor editie 2013 waar meter Bertha ‘voorlopig genezen’ de aankomst van de twee teams in Mechelen mocht mee beleven.

FERRO FIORE

5 november 2013 is meter Bertha toch heen gegaan … Kanker blijft een geduchte tegenstander…

***

Erik Van de Velde – Nonkel Erik– verloor twee zussen, Maria en Jacqueline, neef Johan en zijn goede vriend Hugo aan kanker. De onmacht en de vraag  waarom hen dat moest overkomen, heeft hem ertoe aangezet om ook te willen deelnemen aan de 1000 km en op die manier te kunnen  bijdragen aan het onderzoek naar deze vreselijke ziekte. Hij kon Lies overtuigen om desondanks het verlies door te gaan met Ferro Fiore.

Ferro Fiore schreef zich dan ook opnieuw in voor editie 2014. Met de bijkomende steun van Waer Waters, met 4 teams aan de start, 20.000 € rechtstreeks tvv van Kom op tegen Kanker! In editie 2015 , gingen ze maar liefst voor 8 teams! 40.000 € rechtstreeks naar KOTK!

Voor editie 2016 sloten Johan Roesems en Steven Boon zich aan, als “de mannen van Kapelle” en waagde Ferro Fiore zich aan 10 teams, 50.000 €. In 2017 vervoegde het Team ‘De 1000km voor Michèle’ Ferro Fiore. Chrystle kon Politie Dilbeek engageren. Onder het motto “samen bereiken we meer”, konden we maar liefst 12 teams inschrijven.

Edities 2018 en 2019 zorgden voor het magische totaal bedrag van 250.000 € op de teller…

We zijn trots op ons Team, elke eurocent gaat rechtstreeks naar KOTK … maar we hebben, spijts, nog lang niet gewonnen.

 

Samen opnieuw ‘iets doen’, hopelijk ook met jouw bijdrage!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.